Eerste persoonscertificaten “Inspecteur elektrische arbeidsmiddelen” uitgereikt

Dinsdagmiddag 05-04-2011 zijn in het examencentrum van ITV de eerste persoonscertificaten uitgereikt aan de keurmeesters voor elektrische arbeidsmiddelen. Daarmee is hopelijk de aftrap gegeven naar wat meer aantoonbare veiligheid rond de inspectie van de elektrische (hand)gereedschappen, kabelhaspels, kleine machines en andere elektrische apparatuur.

Niet alle geslaagden waren in de gelegenheid om aanwezig te zijn. Op de foto ziet u dhr. W.L. Nolke van DNV en een aantal zojuist gecertificeerde keurmeesters van Tool Care Nederland en de keurmeester van NEN3140 Gereedschapkeuren.

Meer foto’s ziet u hier.

Wij hopen dat er nog vele gecertificeerde keurmeesters zullen volgen en staan voor u klaar om deze nieuwe vakkanjers op te leiden. Hierbij stopt het wat ons betreft niet. We zijn alweer bezig met het ontwikkelen voorbereiden van het vervolg op deze cursus: Inspectie van elektrische machines zoals de grotere draaibanken. freesbanken, productielijnen, enzovoort. Dit zal een meerdaagse cursus worden waaraan veel meer eisen worden gesteld aan de vakkennis, vakbekwaamheid en ervaring van de keurmeester. Het vereist echter een gedegen voorbereiding want met name voor het praktijkdeel is een goede outillage nodig.  

Graag vernemen wij uw mening over dit initiatief.

Wordt vervolgd….

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s