Hoofdbeveiliging van netbeheerder als beveiliging van distributiegroep

In een brandstofstation (benzinepomp) bevindt zich een groepenkast waar hoofdbeveiligingen 3 x C25 zijn geplaatst. Deze zijn eigendom van de netbeheerder.

Boven het meterbord is een schakelkast geplaatst zonder beveiliging: alleen een vierpolige lastscheider van 40A. Deze is eigendom van de eigenaar van de elektrische installatie.

Vanaf deze lastscheider gaat een kabel naar een verdeelinrichting:

In deze verdeelinrichting is ook een 40A lastscheider is aangebracht:

Vraag

Mag dit? Is dit toegestaan en volgens de normen?
Nu wordt de hoofdbeveiliging van de netbeheerder ook gebruikt als beveiliging van de eigen groepenkast (dat is normaal ook zo), maar ook als beveiliging van de kabel tussen de groepenkast en de verdeelinrichting (distributiegroep) en ook als beveiliging voor de verdeelinrichting zelf. Waardoor de verantwoording van een deel van de werking van de beveiliging van de elektrische installatie (distributiegroep) nu ineens bij de netbeheerder komt te liggen.

Uw reacties zijn welkom!

Gepubliceerd door

Leo Smit

Ik ben geboren in Jutphaas en woon nu samen met mijn vrouw Hetty in Ameide. Wij gaan graag met de caravan op pad en fietsen wat rond. Mijn achtergrond is elektrotechnisch. Sinds 1997 ben ik zelfstandig ondernemer. Formeel ben ik pensioenado maar ik ga nog rustig door. Daarnaast ben ik maatschappelijk betrokken en actief voor Huurders Belang Zederik, het gehandicaptenplatform Vijfheerenlanden, de Seniorenvereniging De Lekstreek en de stichting Care Foundation The Gambia.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s